Piano-duo för barn och vuxna – RUNEBERG

Justin Theatre i sammarbete med kulturprojektfirman Orfeus bjuder till konserten

Piano-duo för barn och vuxna

Med pianisterna Nataša Špaček och Iva Milanov

ABF Stockholm

Sveavägen 41, 1 tr Sandlersalen

torsdag den 10:e mars 2016

kl 19:00

 

Program:

Karen Surenovich Khachaturian – (1920-2011), syskonson till den berömde sovietisk/armenisk tonsättare Aram Khachaturian, var känd som skådespelare och tonsättare. Han var född och levde i Moskva. Hans mest berömda musikaliska verk är “Vij” (Prästseminariets likvaka – 1967),”Den stora vägen”(1962) och baletten ”Chipollino (1961).

och serbiska nutida tonsättare:

Svetislav D.Božić

Miloš Raičković

Biljana Krstić

 

Vid piano:

 

      Nataša Špaček, serbisk pianist och pianopedagog, härstammar från en tjeckisk musikerfamilj.  Sina musikaliska studier avslutade hon med professor Jokut Mihailović och hon magistrerade därefter under professor Arbo Valdma på Belgrads Fakultet för musik. Hon erhöll då utmärkelsen för bästa diplomstudent vid pianoavdelningen.

Hon har erhållit ett flertal utmärkelser i tävlingar på  internationell,  regional och lokal nivå, av vilka den största är titeln Laureat på den internationella tävlingen „Sergej Rahmanjinov”

Hon spelade med de flesta orkestrarna i Belgrad. Några av hennes uppträdanden spelades in för TV Belgrad och TV Novi Sad. Hon har erhållit över 70 olika solo koncerter (två i Moskva) och kammarmusik koncerter tillsammans med sina kollegor från kvintetten ”Altro Senso” och duetten ”Altro Modo”.

Hon är beprövad också som tonsättare och arrangör för piano solo, piano duo, kvintett och nonett.

Hon jobbar i Musikskolan ”Mokranjac” i Belgrad, där hennes pedagogiska talang bekräftats genom pristagande på tävlingar för unga pianister av många av hennes pianoelever. Hon håller också frekvent föreläsningar om musiklitteratur och popularisering av musik och skriver kolumner för informationsportalen ”Princip”.

 

Iva Milanov är pianist och pianolärare från Belgrad. Hon är anställd i Musikskolan ”Josif Marinković”.

 

Hon fick sin utbildning i Belgrad där hon avslutade sin masterstudie i piano för professor Vladimir Cvijić. Hon erhåller också masterdiplom i kulturologiska studier från Fakulteten för statsvetenskap.

 

Hon har vunnit mångtaliga priser i nationella och internationella musikaliska tävlingar i kategorin för solopiano och kammarmusik.Hon deltog i flera masterkurser och spelade som solist och ackompanjatör över hela Serbien och i Belgrad.

Sin talang för pedagogik visade hon med sina elever som är pristagare vid ett flertal internationella och regionala musiktävlingar

 

Inträde 100 SEK via:  www.tickster.com,  info: milicalundin@gmail.com ; info@justintp.com   

                                                   

 

 Biljetter:                                                              

http://www.tickster.com/events/aftyf8depn0j2yc

 

https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=AFTYF8DEPN0J2YC